En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın vakaları birfena mimarida en pıtrak zıtlaşılan ve kritik tehlikelere sistem harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çallıkışma alanlarında emniyetliğin esenlanması lakinçlanır.
Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rekabet kabil faktörlere rabıtalı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının henüz şiddetli bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceği dair hemfikirler.
Bu merdivenler, evgin kaçış senaryolarında hızlı ve emniyetli bir şekilde açılıp kullanıma hazır hale hasılat. Bu sayede, binada bulunan kişilerin zamanında boşaltma edilmesi esenlanır ve kişi kaybı riski minimize edilir.
Bu baplar çizgi olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır tamamlanmak üzere iki gruba ayrılır.
Bu baplar sayesinde ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma çalışmalemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir biçimde binayı bırakma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.
Olası yangın veya herhangi bir ateş yerinde binayı endamsız sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları bünyelmaktadır.
Asayiş: Ivedi çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına malik olmamalıdır. Ivedili durumlarda kapıların her an yalınlık olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana kapıların taçı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda bapsı da olur.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde dü farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak yürekin kullanılmaktadırlar.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; defa sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle yangın kapısı sıralanmaktadır:
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine münasip olarak belirlenen yerlere ve nüshalara gereğince yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Kaçış yolları ve diğer tedbirler, yangın veya özge müstacel durumlarda emanet emniyetliğinin ancak tek bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.
Z tipi yangın merdivenleri düzlük kollu sanarak tabir edilen yangın merdivenleridir. Yüksek strüktürlarda ani durumlarda insanların hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayan en sağlam yangın merdivenidir.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.